Techniektoernooi 2017

 

Na maanden voorbereidingen op school, mocht op donderdag 6 april een delegatie van 12 kinderen naar de regiofinale van het TechniekToernooi Noord in Leeuwarden. 

Daar mochten de leerlingen het resultaat laten zien van al dat denken, experimenteren, maken en verbeteren. Groep 3 bouwde een wolkenkrabber van potloden en klei, groep 5,6 mocht laten zien hoe goed de ballonauto’s werken en groep 7,8 liet de waterraketten de lucht in vliegen. 

Wat was het spannend! Daar op die hele grote NHL, met al die andere scholen, met al die grote mensen erbij en de jury die vragen stelt en kijkt hoe je het gedaan hebt en doet. Gelukkig was er tussen aankomst en de spectaculaire opening genoeg te doen om die spanning even te vergeten. Drones laten vliegen, draden maken, proefjes doen, bouwen met spekjes, etc. 

We mogen trots zijn op de leerlingen van de Lege Geaën! De raket vloog de lucht in, de auto’s konden rijden en de torens van groep 3 waren prachtig. Groep 3 mocht zelfs op het podium! De derde prijs! Ze kregen een prachtig proefjesboek en een oorkonde. Abel won een prijs bij één van de sponsoren. Hij was derde geworden bij het maken van een draad. 

We kunnen terugkijken op een prachtige middag.