Korfbalclinic en Koningsspelen

 

Donderdag 5 april hebben alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 een korfbal clinic gehad. Annelieke en Lisa van korfbalvereniging Waterpoort hebben voor de leerlingen van de groepen 3/ 4, 5/ 6 en 7 / 8 van alle drie scholen een clinic verzorgd van een uur. Deze clinic telde als voorbereiding voor het korfbaltoernooi op de Konings spelen op vrijdag 20 april.

Alweer voor de 6e keer organiseerde de Krajicek Foundation de Koningsspelen. Deze ochtend stond in het teken van gezond ontbijten en sporten. Met de scholen van Tersoal en Gauw deden wij hieraan mee! 
  

We zijn begonnen met het Koningsontbijt. De ouderraad had samen met het team alles klaar gezet voor een gezond en lekker ontbijt. Daarna zijn we naar het sportveld gegaan en hebben samen met de leerlingen uit Gauw en Tersoal de Fitlala dans gedaan. Voor de leerlingen uit groep 1 en 2 waren er daarna spelletjes onder begeleiding van enthousiaste coaches. De leerlingen van groep 3/ 4, 5/ 6 en 7/ 8 deden allemaal mee aan  hun eigen korfbaltoernooi. De scheidsrechters waren allemaal korfbalveteranen uit onze dorpen en voelden precies aan hoe ze de wedstrijden moesten fluiten bij zoveel beginnende korfballers en korfbalsters. De voorbereiding en organisatie van de dag was in uitstekende handen bij de juffen Henny, Froukje en Janny. Onder prachtige weersomstandigheden werd er tot het laatste moment fanatiek gekorfbald. Er werd flink gescoord en het niveau van de partijen werd steeds beter.

Dankzij de hulp van veel vrijwilligers, leerkrachten en ouders hebben we een prachtige ochtend mogen beleven.