Grote rekendag

 

 

Woensdag 22 maart heeft de school de grote rekendag georganiseerd onder prima weersomstandigheden.

De leerlingen kregen na de officiële opening van de rekendag op het plein een kaartje met daarop  leerplein , groep 1,2,3, of plein.

Daarna gingen zij op deze plaatsen achter elkaar drie activiteiten doen. Op het plein moesten zij in twee groepjes een vak tekenen waarin de personen op het plein precies pasten. In groep 1,2,3 moesten ze met de materialen die er stonden een zo mooi mogelijk parcours maken waar ze een balletje doorheen konden blazen. Op het leerplein draaide het om de samenwerking. Juf had een bekertje met allemaal touwtjes eraan klaar staan. Iedereen moest een touwtje pakken en de beker over de tafel van de ene naar de andere kant verplaatsen zonder de beker aan te raken. Het bekertje moest ook contact met de tafel houden. Er stonden ook nog hindernissen op de tafel. Onder de bezielende leiding van juf Annet waren alle leerlingen zeer enthousiast bezig.

Daarna gingen de leerlingen in hun eigen groep bezig met het ontwerpen van een plattegrond van een camping in groep 7/8, De leerlingen uit de groepen 5 en 6 hebben een vakantiehuisje ontworpen met daarbij allerlei rekenopdrachten. De leerlingen uit de groep 1 t/m 4  hebben een poster gemaakt van zichzelf met allemaal getallen die bij hen hoorden. Daarnaast hebben ze rekenspelletjes gedaan.

Al met al was het weer een super dag waarbij het rekenen terecht centraal stond.