Op zondag 20 november 2016, de internationale dag voor de rechten van het kind, organiseert UNICEF Fryslân het evenement UNICEF on ICE in Thialf te Heerenveen. Het doel is om op deze dag de Friese kinderen zo veel mogelijk in beweging te krijgen voor de kinderen in Ethiopië die door honger in acuut levensgevaar zijn.   Kinderen kunnen op deze dag met de hele familie in Thialf Heerenveen o.a. de UNICEF 11-stedentocht schaatsen en zelfs een schaatsclinic o.l.v. het Gewest Fryslân volgen! Van elk entreekaartje gaat er vervolgens  €1,- naar voedselhulp voor kinderen in Ethiopië. 

De school heeft vanuit de goedgevulde pleinpot drie picknicktafels aangeschaft. Twee komen op het plein van de midden en bovenbouw te staan en een op het onderbouwplein.

In het voorjaar zijn de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 op bezoek geweest bij de familie Pauluis. We hebben daar hun prachtige moestuin bezocht en uitleg gekregen van het concept van Ú​​s Hô​f. 

We hiene Liesette Bruinsma frege oft se ek by ú​​s op skoalle oer har Paralympisch aventoer fertelle koe. Dat slagget foarlopich net, want se hat it hiel drok mei skoalle en swimmen. Se joech ú​s wol de folgende tip. Se jowt 26 novimber in swemklinik. De bern binne dêr van harte wolkom!