Voorleeswedstrijd kinderboekenweek 2016

 

 

Woensdag 12 oktober: Een vol lokaal met alle kinderen van school, pake Joop en beppe Aaltje als jury en 5 finalisten die strijden om een van de twee voorleeskampioenen te worden.

Na de voorrondes, waaraan 20 kinderen hebben meegedaan, waren er nog 6 kinderen in de race om in de twee categorieën voorleeskampioen van de school te worden.

In de categorie groep 1 t/m 4 waren dit Marije, Annelieke en Anniek. Helaas was Marije ziek dus kon haar talenten deze dag niet laten zien.

In de categorie groep 5 t/m 8 waren dit Fenna Krikke, Nynke en Joris.

Wat hebben ze het allemaal goed gedaan, wat een voorleestalent! De jury had het dan ook niet makkelijk. De 5 gespannen kinderen moesten even wachten op de uitslag. Gelukkig konden ze de spanning er een beetje uitdansen op de muziek van het lied van de Kinderboekenweek.

We hadden niet alleen voorleestalent maar ook jurytalent! Als een professionele jury gaven ze complimenten en advies. Ze zeiden te hebben genoten van het talent en gaven mooie tips voor een volgende keer. De winnaars van de voorleeswedstrijd 2016-2017 zijn geworden Karlijn en Nynke.

Nynke zal als schoolkampioen mee gaan doen aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.