De Wereld, dat ben jij!

Van 10 t/m 19 oktober gaan de verschillende groepen van de school samen met de leerlingen uit Gauw en Tersoal werken aan het beeldende kunst project: De Wereld , dat ben jij!

Vorig schooljaar hebben we van dezelfde kunstenares (Jeanette Scheffer) de workshops “Het goud in jezelf ontdekken! gevolgd, ook samen met de leerlingen van de scholen uit Gauw en Tersoal.

Hundertwasser was een veelzijdige kunstenaar. Hij maakte niet alleen kleurige schilderijen, maar ook kleurige fantasierijke gebouwen, waarbij hij bomen liet groeien op de daken. Kaarsrechte, fantasieloze huizen waren in zijn ogen ziek en daarom bedacht hij een nieuw beroep: architectuurdokter. Hij had zo zijn eigen kijk op de Wereld. Ieder mens heeft n.l. 5 huiden die hem omhullen: Zijn eigen huis, zijn kleding, zijn familie, vrienden en land en als laatste huid de natuur, het milieu, de Wereld. Daarmee zegt hij eigenlijk: De Wereld, dat ben jij!

De leerlingen laten zich inspireren door de ideeën van Hundertwasser en daarna mogen ze hun eigen Wereld op een Hundertwasser manier, vormgeven.

Verdere informatie volgt nog.